Hieronder vind je een overzicht van de verschillende rechtsgebieden waarbinnen jouw juridische probleem zou kunnen vallen. Voor elk rechtsgebied hebben wij meerdere advocaten die hierin gespecialiseerd zijn. Onder elk verschillend rechtsgebied hebben we enkele, veel voorkomende, voorbeelden van juridische problemen of zaken geplaatst. Klik op de rechtsgebieden of onderwerpen voor een uitgebreide uitleg.

Advocaten moeten zich na hun stage registreren in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Zij moeten zich op minimaal één en maximaal vier rechtsgebieden registreren. Per geregistreerd rechtsgebied dienen advocaten jaarlijks 10 opleidingspunten te halen.

In principe bieden wij full-service oplossingen, zo nodig in samenwerking met andere (gelieerde) specialisten. De advocaten van Wiggers Gunning zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Een overzicht van onze specialisaties treft u hier aan. Wij treden op voor particulieren, het bedrijfsleven en overheidsinstellingen. Bent u betrokken bij een procedure of wilt u zelf een procedure aanhangig maken dan zullen wij u tijdens het proces begeleiden. In overleg met u en met uw goedkeuring zullen wij de processtukken opstellen en indienen. We zullen u tijdens een zitting vergezellen en uw standpunt verdedigen.

Het kan zijn dat een minnelijke regeling de voorkeur verdient boven een procedure. Wij zullen u adviseren en voor u onderhandelen om uw conflict snel voor u op te lossen. We bekijken wat uw kansen en mogelijkheden zijn. Voortvarendheid staat daarbij voorop, rekening houdend met uw belangen. We gaan samen op zoek naar de voor u meest aantrekkelijke oplossing.

Wij volgen regelmatig cursussen om onze kennis actueel en op peil te houden. Wij zijn lid van relevante specialisatieverenigingen. Heeft u een vraag over een van de rechtsgebieden of twijfel u bij welk rechtsgebied uw vraag behoort, neem dan contact met ons op. Wanneer u twijfelt of uw vraag betrekking heeft op een van de genoemde rechtsgebieden, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht dat u toch bij ons terecht kunt of dat wij u kunnen verwijzen naar een gelieerd specialist.

  • Huurrecht advocaat
  • Erfrecht advocaat
  • Arbeidsrecht advocaat
  • Familierecht advocaat
  • Ondernemingsrecht advocaat
  • Strafrecht advocaat

Het recht gaat over vele zaken zoals, samenwonen, verzekeringen, hypotheek overeenkomen, vergunningen en ga zo maar door. Omdat het recht zo’n breed beginsel is, heeft men het recht opgedeeld in vijf rechtsgebieden; staatsrecht, bestuursrecht, strafrecht, burgerlijk recht en internationaal recht. Hier volgt een uitleg van de verschillende rechtsgebieden.

Er zijn veel verschillende rechtsgebieden te onderscheiden in Nederland. Advocaatinschakelen.nl werkt samen met advocaten die gespecialiseerd zijn in welke rechtsvorm dan ook. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende rechtsgebieden in Nederland.